marți, 1 martie 2016

Istoria spionajului



Exista din ce in ce mai multe magazine online care comercializeaza microfoane spion, camere spion si aparate impotriva spionajului. Te-ai gandi ca spionajul este o activitate inutila, care nu face altceva decat sa patrunda intr-un mod mai putin moral in viata altor oameni. Spionajul, de fapt, este o activitate cu o istorie bogata, care a reusit sa schimbe puteri si sa ofere noi perspective anumitor popoare.
Exista o multime de atestari istorice in ceea ce priveste spionajul, multe dintre ele datand inca din vremea egiptenilor antici. Acestia aveau un sistem extraordinar de bun prin care obtineau informatii iar acest lucru a dus la dezvoltarea lor din vremea respectiva.
Evreii sunt si ei un popor cu o puternica istorie in spionaj.
In istoria recenta, spionajul a jucat un rol foarte important in tari mari, precum Anglia sau Japonia. In Japonia, spre exemplu, cei care culegeau informatiile importante erau ninja.
Apogeul spionajului a avut loc in timpul Razboiului Rece, perioada in care Statele Unite, aliatii sai si Uniunea Sovietica alaturi de China, s-au folosit de cele mai inovative dispozitive pentru a descoperi informatii inportante din tabara adversa. Astfel, s-au strecurat o multime de informatii importante despre armele nucleare, strategii de razboi sau diverse secrete de stat.
Fara doar si poate, in prezent, una dintre cele mai bune scoli de spionaj este in Statele Unite. Americanii au dezvoltat dispozitive extrem de performante pentru comunicare si control si au pregatit oameni pasionati de acest domeniu pentru a obtine informatii din intreaga lume.
Spionajul este, intr-adevar, o activitate care nu este in lumina reflectoarelor, insa reuseste sa atraga atentia si sa genereze o multime de vise din partea celor mici. Despre spionaj s-au facut o multime de filme, acesta a generat o multime de eroi, cum ar fi James Bond iar copiii din intreaga lume si-au trecut pe lista meseriilor preferate meseria de spion.
Astazi, dispozitivele de spionaj sunt prezente peste tot. In aproape orice magazin de electronice vei gasi camere spion, microfoane spion si alte dispozitive care te vor incanta pe deplin daca esti o persoana care iubeste sa afle informatii si care crede in teoriile conspiratiei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu